Investbook - архив

Понеделник - петък, 20 часа

Водещ: Александър Костадинов

Социалните мрежи не са нов метод за комуникация на политическия елит

Емил Вълков, политически анализатор и член на борда на БЛО, Investbook, 22.06.2017

Емил Вълков, политически анализатор и член на борда на БЛО. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Емил Вълков, политически анализатор и член на борда на БЛО. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Социалните мрежи в огромна степен позволяват контрола върху техния имидж да бъде директно в ръцете на политиците. Това коментира политическият анализатор и член на борда на Българско либертарианско общество (БЛО) Емил Вълков в ефира на Investbook с Димитър Вучев. 

По думите му мащабът, в който се трансформира начина на комуникация между политиците и обществото, е огромен. Социалните мрежи промениха целия стил на комуникация, коментира Вълков. 

Успешните политици имитират директна комуникация със своите привърженици и използват за тази цел социалните мрежи, отбеляза още той.

Според анализатора този модел не е нещо ново, но за първи път се наблюдава отнемане на властта да създават наративи от елитите на политическата класа и медиите и създаването на групи от обикновени граждани, използващи силата на социалните мрежи да прокарват собствените си наративи директно в масовите медии. 

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от Investbook