Investbook

Понеделник - петък, 20 часа

Водещ: Александър Костадинов

България има потенциал да се превърне в тестова площадка за компаниите

Мартен Демирев и Боян Симеонов, основатели на Innovator Creative Spaces, Investbook, 20.06.2017

Мартен Демирев и Боян Симеонов, основатели на Innovator Creative Spaces. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Мартен Демирев и Боян Симеонов, основатели на Innovator Creative Spaces. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

България има потенциал да се превърне в тестова площадка за редица компании, които да изпробват първо тук своите първоначални продукти. Това коментираха основателите на Innovator Creative Spaces Мартен Демирев и Боян Симеонов в ефира на Investbook с Димитър Вучев, които имат стремеж да спомогнат чрез своите проекти за утвърждаването ѝ като такава. 

Innovator Creative Spaces представлява мрежа от локални технологични центрове, които ще имат за цел да предоставят услуги и техника за предприемачи, обясниха те. 

"Идеята на нашия проект е да направим така, че екосистемата да се развива извън София, стартирайки проекта именно от Варна", обясни Демирев. Чрез иновация технологиите, които предлага компанията - теле принтиране, лазарно рязане, виртуална реалност, ще могат да бъдат имплементирани в тяхната всекидневна дейност, обясни още той. 

"Искаме да наблегнем доста силно на иновациите в медицината, да съдействаме както на университетите, така и на болниците. Този тип технологии са бъдещето на медицината, а в някои страни вече са настоящето", посочи Симеонов.

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от Investbook