Investbook - архив

Понеделник - петък, 20 часа

Водещ: Александър Костадинов

Устойчив ли е технологичният бум

Пазарен коментар на Кузман Илиев в Investbook, 16.06.2017

Кузман Илиев, пазарен анализатор. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Кузман Илиев, пазарен анализатор. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Има много пари на пазара, въпреки че се говори за охлаждане на икономиката. Това е причината за сериозното възобновяване на впръскването на средства в технологичния сектор. Това каза пазарният анализатор Кузман Илиев в предаването Investbook на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Димитър Вучев. 

"Факт е, че компаниите с потенциал да растат бързо привлякоха сериозен ликвиден ресурс. Безспорно е, че в големи играчи като Amazone, Alphabet, Facebook има сериозен фундамент. Това са компании със сериозен потенциал. На моменти ставахме свидетели на прекалена еуфория, а това може да доведе до сътресения и негативни реакции на инвеститорите. Нещо което забелязахме през предишната седмица".

Има компании и компании в технологичния сектор, подчерта Илиев. "Има компании, които имат добра клиентска база, бизнес модел, иновативни технологии и те ще растат много и в дългосрочен аспект настоящите пазарни нива на акциите им може да се окажат ниски. Но има компании, които се възползват от ликвидността, много от пазарните играчи влизат в тях, защото така е модерно. Трябва да се погледне трезво на перспективите в сектора".

Какъв е рискът при големите компании със стабилна към момента база? Каква е перспективата пред инвестициите в криптовалути?

Вижте целия коментар:

 

 

Последни новини
Още от Investbook