Investbook - архив

Понеделник - петък, 20 часа

Водещ: Александър Костадинов

Има ли пилот в самолета на Фед

Владимир Сиркаров в Investbook, 13.06.2017

Владимир Сиркаров, Bloomberg TV Bulgaria. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Владимир Сиркаров, Bloomberg TV Bulgaria. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Вероятно ще се окаже, че "мандатите на Фед са три - освен ценовата стабилност и пълната заетост, имаме и финансова стабилност". Това каза Владимир Сиркаров, Bloomberg TV Bulgaria, в предаването Investbook с водещ Димитър Вучев. "Все по-често виждаме Джанет Йелън и компания да коментират, че е необходимо да се повишават лихвите, да се спре рефинансирането на натрупаните, закупени активи от количествените програми, но това не трябва да повлияе негативно на финансовите играчи".

"Фокусът е силно насочен към Федералния резерв от гледна точка на бъдещата политика. Знаем, че Фед има голямо влияние върху глобалната финансова система, а от там и върху икономическите процеси". 

Виждаме, че има сериозно притеснение от всички пазарни участници, дали затягането на паричната политика ще доведе до финансови сътресения през призмата на доста балонизирани сектори не само в САЩ, но и в глобален план, каза Сиркаров.

Какви са притесненията на водещите анализатори относно процесите по диагностициране и предвиждане на балонизираите сектори в икономиката? Достатъчно ли са инструментите за реакция на балонизирането? 

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от Investbook