Investbook

Понеделник - петък, 20 часа

Водещ: Александър Костадинов

Потенциалът за развитие на хостинг пазара в България е огромен

Владислав Георгиев в Investbook, 12.06.2017

Владислав Георгиев, управител на NS1.bg. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Владислав Георгиев, управител на NS1.bg. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Потенциалът за развитие на хостинг пазара в България е огромен. Хостингът в България се развива все по-добре, като бизнес. Все повече фирми се ориентират към онлайн присъствие, изграждат своите сайтове, хостват ги и отварят вратите си 24 часа. Това каза Владислав Георгиев, управител на NS1.bg, в предаването Investbook на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Димитър Вучев.

"Този бизнес започна да се развива по-бързо в България, когато бяха изградени дейта центрове, които да позволят на компаниите да локират свои собствени сървъри тук, в България. Защото преди 15 години, когато ние започвахме, бяхме принудени да купуваме дейта центрове във Великобритания, в САЩ. Това не бе добра идея за пазара като цяло, защото не бе изгодно икономически, а и не се зареждат достатъчно бързо за българските потребители". 

В момента хостинг пазарът в България е развит под 50% и тепърва ще се развива, каза още Георгиев. "Това си личи от факта, че в него се намесват фирми, на които тава не им е основна дейност, а очакват дивидент от тази дейност". 

Интересно за българския пазар, за разлика от САЩ, е, че повечето нови клиенти не са местещи се, съществуващи клиенти, а нови такива, подчерта гостът.

Каква е разликата при използването на облачна среда в хостигна? Защо българска хостинг компания има полза да локира сървъри в САЩ?

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от Investbook