Investbook - архив

Понеделник - петък, 20 часа

Водещ: Александър Костадинов

Отговорното инвестиране не е просто социално-етично инвестиране

Марина Стефанова, директор Устойчиво развитие към Българската мрежа на Глобалния договор на ООН, Investbook, 09.06.2017

Марина Стефанова, директор Устойчиво развитие към Българската мрежа на Глобалния договор на ООН. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Марина Стефанова, директор Устойчиво развитие към Българската мрежа на Глобалния договор на ООН. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Отговорното инвестиране не е просто социално-етично инвестиране. Това коментира директорът Устойчиво развитие към Българската мрежа на Глобалния договор на ООН Марина Стефанова в ефира на Investbook с Димитър Вучев

По думите ѝ става въпрос за данни, изключвани досега от оценката – свързани с околната среда, социални индикатори, фактори от управлението.

За компаниите е най-трудно да дадат необходимата информация така, че да бъде достатъчна за взимането на обосновано решение, сподели още Стефанова. 

В рамките на следващите 4-5 години тези данни ще бъдат поискани на българските компании и те ще трябва да създават отделно портфолио, свързано с докладване по темите за околната среда, социалните и управленческите индикатори, за да имат възможността те самите да се оформят като предмет на сделки или дружества, които търсят да привлекат собствено финансиране навън, отбеляза още тя. 

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от Investbook