Investbook

Понеделник - петък, 20 часа

Водещ: Александър Костадинов

Трите решаващи фактора в икономиката на САЩ

Владимир Сиркаров в Investbook, 29.05.2017

Владимир Сиркаров, пазарен анализатор. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Владимир Сиркаров, пазарен анализатор. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Има три фактора, които влияят и ще влияят на представянето на икономиката на САЩ. Това каза пазарният анализатор Владимир Сиркаров в предаването Investbook на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Димитър Вучев. "Това са политиката на Тръмп - да намали сериозно данъците и да увеличи сериозно държавните харчове. Другият фактор е Федералният резерв - политиката на затягане през призмата на покачване на лихвата. Третият е шистово-петролният сектор на САЩ - една от основните движещи сили на американската икономика". 

Резултатите, които американската икономика показва, ще претърпят компенсиращ ефект през второто и третото тримесечие, като ще се постигне годишен ръст от около 3% до 3,5%. 

По какъв начин влияят на резултатите на икономиката на САЩ тези основни три фактора? Защо голeмият въпрос днес не е колко повишения на лихвите ще осъществи Фед тази година, а как ще се излезе от настоящата политика на Фед?

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от Investbook