Investbook

Понеделник - петък, 20 часа

Водещ: Александър Костадинов

Тенденциите в маркетинга в дигиталното общество

Гергана Стоилкова, бранд мениджър на Captain Morgan, и Емил Петков, упр. директор на Knoway, Investbook, 26.05.2017

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Ако кажа, че е тенденция фокусът към дигиталното пространство, няма да е правилно, защото това вече е факт – това беше тенденция преди 9-10 години. Сега, това, което мога да отбележа, е вниманието към Big Data, към статистиката.

Това каза в ефира на Investbook с водещ Димитър Вучев управляващият директор на Knoway Емил Петков. Коментар за тенденциите в маркетинговата комуникация във все по-дигитализиращия се социум даде и Гергана Стоилкова, бранд мениджър на Captain Morgan.

„В следствие на фокуса върху дигиталната среда всички маркетолози боравят с цифри. Вече статистиката е нещо, което дава измеримост на една кампания. Това е и основното предимство на маркетинга в дигитална среда. Смятам, че оттук нататък все повече и повече комуникацията и кампаниите ще бъдат базирани на цифри“, отчете още Петков.

„Основната тенденция в момента, следващото по-голямо нещо, е т.нар. нейтив маркетинг. Нейтив присъствието е нещо, което всички брандове прилагат. Те търсят близката връзка с конкретния потребител, търсят разговора с него, търсят начин да му осигурят преживяване, опитват се все повече и повече да пренебрегнат всички пречки и шума, който обгръща този разговор“, допълни гостът в студиото.

„Бих искала да отбележа още една тенденция, която през последната година ми прави впечатление в България. Това е използването на много контекстуални реклами. Т.е. тук имаме едно послание, но то е различно спрямо средата, спрямо ситуацията, в която се намира нашият клиент“, каза на свой ред Стоилкова.

„Вече нищо не е еднакво за всички, то се променя. Така можем да изненадваме хората много повече и да ги въвличаме по-добре в нашия бранд“, отбеляза тя.

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от Investbook