Investbook

Понеделник - петък, 20 часа

Водещ: Александър Костадинов

Инвестиционният климат в България е добър, но трябва да се поддържа

Масимо Бондини в Investbook, 23.05.2017

Масимо Бондини, собственик на ресторант Da Massimo. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Масимо Бондини, собственик на ресторант Da Massimo. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Да се прави бизнес в България е сравнително по-лесно, отколкото в голяма икономика като италианската, макар и с проблеми. Има много възможности и важното е да се възползваме от тях правилно. Това каза Масимо Бондини, собственик на ресторант Da Massimo, в предаването Investbook на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Димитър Вучев. 

"Атмосферата в Италия в момента е много добра и позитивна, но за ходене на почивка. Аз в момента не бих инвестирал в Италия. Когато италианците не искат да инвестират в своята държава, значи има грешка. Има проблем".

Бумът, който се наблюдава сега в България трябва да се поддържа, каза още гостът. "Българите не трябва да мислят, че това положение ще остане завинаги. Това би било прекрасно, но за да се случи трябва да се работи целенасочено".

"Нашата най-добра клиентела в ресторанта са българите, въпреки че италианците не са малко в България. Това не е толкова ресторант, колкото е домашна кухня, защото майка ми и още един италианец готвят, а майка ми не е професионален готвач. Бизнесът ни се развива толкова добре, защото е семеен и ние много държим на него".

Как Бондини е попаднал в България и защо е решил да разгърне бизнеса си именно тук? Каква е тайната на успешния италиански ресторант? Как се преодолява основният проблем пред бизнеса в България - намирането на кадри? Защо българската ДДС система е по-добра от италианската?

 

Последни новини
Още от Investbook