Investbook

Понеделник - петък, 20 часа

Водещ: Александър Костадинов

Как ще комуникира Ердоган с Централната банка и ще окаже ли натиск

Владимир Сиркаров в Investbook, 05.05.2017

Владимир Сиркаров, пазарен анализатор. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Владимир Сиркаров, пазарен анализатор. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Все още не се обсъжда по какъв начин огромните правомощия, които придоби Реджеп Ердоган след референдума, ще повлияят на работата на Централната банка. Това заяви пазарният анализатор и водещ на предаването „Boom&Bust” Владимир Сиркаров в ефира на Investbook с водещ Димитър Вучев.

„Знаем, че имаше все още сериозно противоречие между Ердоган и ръководството на банката. Ердоган определено обича ниските лихвени проценти. Централната Банката устоява на този политически натиск поне до момента да не намалява прекалено много основните лихви“, поясни той.

Според анализатора прогнозите са доста негативни от гледна точка на тази сериозна власт, която вече получи турският президент, който може буквално да регулира почти всяка дейност на правителството и на всички институции, свързани с него.

„Ще видим как Централната банка ще успее да комуникира с Ердоган и по какъв начин президентът ще се опита да положи натиск“, заяви още Сиркаров.

Вижте целия разговор в следващото видео:

 

Последни новини
Още от Investbook