Investbook - архив

Понеделник - петък, 20 часа

Водещ: Александър Костадинов

Съвременните технологии не са панацея, а един от многото инструменти

Емил Джасим, образователен експерт, Investbook, 03.05.2017

Емил Джасим, образователен експерт. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Емил Джасим, образователен експерт. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Новото поколение има съвсем друг поглед върху света. Тези, които са израснали с новите технологии, виждат света по различен начин. Това заяви образователният експерт Емил Джасим в предаването Investbook с водещ Димитър Вучев.

Според него трябва да бъдат променени статутът на учителската професия, начинът, по който се преподава, както и учебното съдържание. Учителите трябва да получат необходимата квалификация, така че да преподават съвременно.

„Задачите са тотално архаични. Голяма част от колегите не могат да боравят добре със съвременните технологии. Технологиите не са панацея, те са просто един от многото инструменти, но когато не могат, те не са адекватни на нуждите на учениците“, категоричен е експертът.

Емил Джасим смята, че образованието на бъдещето трябва да може да позволява на хората да разпознават основни модели в света, за да се страхуват по-малко и да имат възможност да следват мечтите си.

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от Investbook