Investbook

Понеделник - петък, 20 часа

Водещ: Александър Костадинов

Индивидуализмът – мишена на папа Франциск

Кузман Илиев в Investbook, 02.05.2017

Кузман Илиев, пазарен анализатор и водещ на предаването Boom&Bust. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Кузман Илиев, пазарен анализатор и водещ на предаването Boom&Bust. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Папа Франциск не е просто духовник. Той е мислител, който говори, като атакува радикалния индивидуализъм, който вижда въплътен в либертарианството. Това коментира пазарният анализатор и водещ на предаването Boom&Bust Кузман Илиев в ефира на Investbook с водещ Димитър Вучев по Bloomberg TV Bulgaria. 

По думите на папата либертарианството е пуснало корени навсякъде в съвременния свят и едва ли не откъсва човека от общността, което според Папа Франциск се счита за опасно.

„Това, което може смело да се каже, е че т.нар. либертарианство и идеологията на индивидуалната свобода не са особено застъпени където и да е било“, заяви Илиев.

Според анализатора либертарианството не е нищо повече от класическия либерализъм от XIX в. и целят индивидуална и политическа свобода, както и да няма намеса на държавата на частни субекти върху материалните неща.

Вижте повече по темата в следващото видео:

 

Последни новини
Още от Investbook