Investbook

Понеделник - петък, 20 часа

Водещ: Александър Костадинов

Резултатите от вота във Франция и ефектът им върху пазарите

Кузман Илиев, Investbook, 24.04.2017

Снимка: Bloomberg TV България Снимка: Bloomberg TV България

Може да се каже, че победата на проевропейския Еманюел Макрон успокои пазарите. Видяхме ръстове на фондовия пазар в Париж, който е с около 4,5% нагоре.

Така коментира ефекта върху капиталовите пазари от резултатите от президентския вот във Франция, първият тур от който се проведе вчера (24 април), ководещият на Boom&Bust Кузман Илиев. в ефира на Investbook с водещ Димитър Вучев.

„Поради проевропейската настройка на Макрон еврото респективно отбеляза най-силния си от 5 седмици насам ръст с 1,3% до 1,09 долара за евро. Като цяло, смело може да се каже, че европейските пазари бяха залети от една зелена вълна“, каза той.

"Еврократите и всички радетели на това ЕС да получи шанс след Brexit ще получат глътка въздух. Макрон като министър на икономиката се открояваше като човек, който иска да прави реформи. Това, което бе най-интересно, е, че нито една от двете най-големи партии, представители на статуквото, няма кандидат на втори тур. И Макрон, и Льо Пен са против статуквото, макар и пазарите още да не го отчитат“, посочи Илиев.

Повече – във видеото:

 

Последни новини
Още от Investbook