Investbook - архив

Понеделник - петък, 20 часа

Водещ: Александър Костадинов

Онлайн продажбите на хранителни стоки с потенциал за силен ръст

Иван Александров, основател на ebag.bg, Investbook, 20.04.2017

Иван Александров, основател на ebag.bg. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Иван Александров, основател на ebag.bg. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Потенциалът на онлайн продажбите на хранителни стоки е изключително голям в световен мащаб. В момента делът им на развитите пазари достига между 5-10% от офлайн продажбите. Това коментира основателят на ebag.bg Иван Александров в ефира на Investbook с Димитър Вучев. 

По думите му в рамките на следващите 5 до 10 години този процент може да достигне между 35-40%, което обяснява защо повечето големи ритейлъри в световен мащаб се насочват към развитието на свои онлайн звена. 

През първата година от основаването си компанията успява да постигне оборот от над 1 млн. евро или финансов резултат, съпоставим с този на едни от големите компании в момента, сподели още Александров. Фокусът на ebag.bg е насочен изцяло към развитие на компанията в София, като за момента не планира излизане на международни пазари.

Александров обяви още, че компанията планира да разшири асортимента на аптеката си, а скоро ще бъдат пуснати и доставки на замразени продукти, които до този момент не са предлагани. "Планираме да пуснем и още един вертикал, който да включва храни за домашни любимци, а отделно работим и по проект, който софтуерно да ни помогне да увеличим бързината, с която събираме продуктите и намалим грешките", сподели още той. 

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от Investbook