Investbook

Понеделник - петък, 20 часа

Водещ: Александър Костадинов

Базисната предпоставка за по-ефективно управление на водните ресурси

Добромир Молдованов, управител на Кюбико, Investbook, 19.02.2017

Снимка: Bloomberg TV България Снимка: Bloomberg TV България

Кюбико се занимава с едни малко по-иновативни неща, насочени към ВиК сектора. Активно работим за промотирането на добре познати и иновативни технологии за измерване и съпътстващият го мониторинг на основните точки по канализационната мрежа. Такива точки са определени от ВиК операторите места, критични за водната и канализационната инфраструктура, където извършваме измерване на водните количества и качеството на водата. В последствие тази информация се използва от операторите както за справяне с ежедневните проблеми, така и за дългосрочни решения за стратегическото развитие на водопроводната и канализационната мрежа.

Това каза в предаването Investbook с водещ Димитър Вучев управителят на Кюбико ЕООД Добромир Молдованов.

„Безспорно мониторингът помага в борбата с един от основните проблеми не само в България, но и в световен мащаб – високите загуби на вода във водопроводната мрежа. Мониторингът сам по себе си не решава проблема, но е първата и основна в борбата с него“, заяви гостът в студиото.

„Какви са базисните проблеми във ВиК мрежата? „Това не са само загубите на вода. Тук имаме и ниска ефективност на помпените станции, силно амортизираната мрежа, и други проблеми, за чиито решаване мониторингът помага“, добави той.

Подробният разговор по темата вижте тук:

 

Последни новини
Още от Investbook