Investbook - архив

Понеделник - петък, 20 часа

Водещ: Александър Костадинов

Студенти работят pro bono за значими каузи в България

Добрин Витанов в Investbook, 17.04.2017

 Добрин Витанов, президент на 180DC София. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Добрин Витанов, президент на 180DC София. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Глобалната мрежа 180DC е най-голямата студентска консултантска организация в света. Тя работи в 30 държави, в повече от 80 клона и вече има реализирани над 1800 консултантски проекта. Това каза Добрин Витанов, президент на 180DC София в предаването Investbook на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Димитър Вучев. 

"Мисията е да се свържат две страни. От едната страна стоят амбициозни студенти с голям потенциал, които искат да натрупат опит по реални проекти, в реална работна среда. От другата страна стоят НПО и социални предприятия със социално значими каузи, които се нуждаят от определено ноу-хау или ресурси в дадена сфера. Те имат нужда от определени консултантски услуги, но в същото време не могат да си позволят да наемат големи консултантски компании. Затова тук навлиза 180DC, чрез която се предоставят пробоно услуги".

Сред основните клиенти на 180DC са „Амнести Интернешънъл“ и Червеният кръст, каза гостът. "Те са много доволни от услугите на организацията". 

Първата и основна полза за студентите е реален, истински опит в истинска среда, категоричен бе Витанов. По думите му всеки студент има нужда от това, а дейността на 180DC се случва в сътрудничество с университетите. В България има неформално партньорство със СУ "Св. Климент Охридски", като предстои то да бъде и формално оформено. 

"Имаме и уговорено партньорство с една от най-големите консултантски компании в света", каза още социалният предприемач. "Клиентите ни са НПО. Те печелят изключително много, защото могат да попълнят липсите си без пари или на достъпна цена, защото се приемат дарения. Изготвените консултантски проекти, които получават, са насочен към техните липси - например за постигане на финансова устойчивост".  

Ще следим прогреса на студентите през цялото време и ще ги насочваме как да подхождат към конкретните проблеми, каза Витанов. 

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от Investbook