Investbook - архив

Понеделник - петък, 20 часа

Водещ: Александър Костадинов

Има ли край ръстът на пазара в САЩ

Васил Банов, председател на Асоциацията на трейдърите в България, Investbook, 12.04.2017

Васил Банов, председател на Асоциацията на трейдърите в България. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Васил Банов, председател на Асоциацията на трейдърите в България. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

На този етап няма индикации, че възходящата тенденция на пазара на акции в САЩ ще бъде обърната. Това коментира председателят на Асоциацията на трейдърите в България Васил Банов в ефира на Investbook с Димитър Вучев. 

По думите му в момента фондовият пазар в САЩ е добра възможност за инвестиции за големите играчи на пазара. "Повечето големи фондове предприемат стратегия за продажба на индекси в Европа, насочвайки се към инвестиции в САЩ", коментира той. 

Компаниите в сферата на електронната търговия, банките и петролните компании са привлекателни за инвеститорите, смята финансистът. Очакванията за печалбите на петролните компании бяха много раздути. Анализаторите побързаха да ги променят при рязкото пропадане в края на март, като към момента са под потенциала си за растеж, обясни той. 

Ако Великобритания започне да покачва основния си лихвен процент, може да очакваме повишение на стойността на британския паунд. Банов прогнозира и спадане на цената на медта, която реагира силно при избора на Тръмп за президент на САЩ, но от месеци се търгува в тесни граници.  

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от Investbook