Investbook - архив

Понеделник - петък, 20 часа

Водещ: Александър Костадинов

Евтина, но качествена платформа за онлайн търговия – защо не

Петър Михайлов, съосновател на GombaShop, Investbook, 06.04.2017

Снимка: Bloomberg TV България Снимка: Bloomberg TV България

GombaShop е платформа за създаване на онлайн магазини, която стаартирахме преди няколко години. Тогава имахме наблюдения, че на българския пазар е доста трудно и скъпо да се създаде професионален онлайн магазин, което създаваше един неприятен праг за малкия и среден бизнес. Платформата се основава на т.нар. SaaS модел (software as a service), който е на абонаментен принцип. Т.е. на клиента не се налага да плаща за създаването на онлайн магазина, а просто плаща месечен абонамент, който е абсолютно достъпен и съизмерим с, да кажем, сметка за телефон.

Така обобщи проекта GombaShop, улесняващ достъпа на търговците до интернет пазара, съоснователят му Петър Михайлов. Предаването е Investbook с водещ Димитър Вучев.

„Услугата предоставя готов онлайн магазин, като търговецът има възможност да го конфигурира така, че да е близък до неговия брандинг и стила на продуктите му. За съответната конфигурация не се изискват някакви технически познания – ако един човек работи нормално със социални мрежи като Fecebook например, той е в състояние да пусне свой собствен онлайн магазин чрез платформата“, допълни характеристиките на проекта гостът в студиото.

„Интересът е доста голям. През 3-те години, откакто платформата съществува и работи активно, имаме над 12 хил. тестови регистрации на онлайн магазини. Естествено, не всяка от тях е работеща. Хората, идващи при нас, са много различни – има такива, които преди това са оперирали онлайн магазин, който е бил custom решение, като след това са се сблъскали с проблеми с разработчика или с нещо друго. Имаме и хора, които нямат онлайн или офлайн бизнес и в момента започват за първи път. Голямата част обаче са търговците, които имат активен офлайн бизнес и тепърва навлизат на онлайн пазара“, допълни Михайлов.

Вижте повече:

 

Последни новини
Още от Investbook