Investbook

Понеделник - петък, 20 часа

Водещ: Александър Костадинов

Професиите на бъдещето - кариера във финансите

Светослава Стоянова и Джеймс Йоловски от JA България, Investbook, 24.03.2017

Светослава Стоянова, ПР и маркетинг мениджър, и Джеймс Йоловски, мениджър Програми за фин. грамотност. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Светослава Стоянова, ПР и маркетинг мениджър, и Джеймс Йоловски, мениджър Програми за фин. грамотност. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Пряката връзка на икономиката с бизнеса е един от факторите, които най-силно предизвиква интерес в младите хора. Липсва обаче ориентир затова какво представлява тази наука и какви биха били свързаните задължения и отговорности в практическия опит и професионалната реализация. Това коментира мениджърът Програми за финансова грамотност Джеймс Йоловски в в ефира на Investbook с Димитър Вучев. 

Най-големите страхове на младите хора са свързани с неувереността, че няма да се представят толкова добре, колкото обществото е заложило като очаквания за тях, коментира пък ПР-ът и маркетинг мениджърът Светослава Стоянова. 

Притесненията са продиктувани от това, че младите хора не могат да оценят достатъчно добре своите качества и компетентности. "Не винаги фокусът в образованието е този, който човек впоследствие избира за професионалната си реализация", обясни Йоловски. 

През следващата седмица предстои провеждането на трето издание на кариерния форум „Професиите на бъдещето“, което тази година ще бъде фокусирано върху професиите от финансовата сфера. То ще се състои на 29 март 2017 в Иновационен форум „Джон Атанасов“ в София Тех Парк. 

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от Investbook