Пазарът на имоти в първите месеци на 2017 запазва възходящия тренд

Цветелина Чакърова, главен брокер на Явлена, В развитие, 23.03.2017

Цветелина Чакърова, главен брокер на Явлена. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Цветелина Чакърова, главен брокер на Явлена. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Пазарът на недвижими имоти в първите месеци на 2017 запазва възходящия тренд от 2016. Темпът на нарастване на цените ще продължи дотогава, докато не се стигне до насищане на пазара с оферти. Това коментира главният брокер на Явлена Цветелина Чакърова в редовната рубрика "Доверен брокер" на предаването "В развитие" с Вероника Денизова. 

По думите ѝ насищането на пазара може да се очаква да настъпи скоро. 

Липсата на посреднически договори между продавача и агенцията за недвижими имоти или купувача е сред най-често срещаните лоши практики, които се наблюдават в последните години на пазара на недвижими имоти, коментира още тя. 

Чакърова отбеляза още, че купувачите са по-добре ориентирани за ценовите равнища. В сравнение с предходния бум преди 10 години, сега има повече източници на информация, допълни тя. 

Все повече се търси съотношението между качество и цена, така че добрите проекти са тези, които предлагат добри жилища на разумни пазарни цени, подчерта експертът. 

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от Доверен брокер