Investbook

Понеделник - петък, 20 часа

Водещ: Александър Костадинов

Най-силните години на българския уеб отминаха

Леона Асланова в Investbook, 14.03.2017

Леона Асланова, основател на Innovation Starter. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Леона Асланова, основател на Innovation Starter. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Логично е, че в световен мащаб най-посещавани са големите сайтове, като YouTube, Google и Facebook, защото те вече са толкова големи като платформи, че са се превърнали в метонимия на целия интернет. Това каза Леона Асланова, основател на Innovation Starter, в предаването Investbook на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Велко Каменов. 

"Като генерален извод за българския пазар можем да кажем, че има място в България за нови дигитални платформи с качествено съдържание по други теми. Очевидно никой не се е сетил, не ги е продуцирал и те отсъстват. Потребителите ползват повече западни сайтове, отколкото български".

Най-силните години на българския уеб сякаш отминаха, като съдържание, като съревнование между отделни уеб-медийни групи и създаване на качествено съдържание, каза още Асланова. "Сега по-скоро пазарът е в застой, докато на Запад големите компании продължават да инвестират много усилия в развитието си и да взимат все повече функционалности в себе си".

"Интересното е, че уеб се разрасна до нов момент. Мина времето, в което имаше компании и институции, които нямаха уебсайт. Отмина и времето, когато всички имаха уебсайтове, и Twitter, и Facebook профил, и електронна поща. Сега отново селектираме по-малкото. Сега е времето, когато трябва да подберем и прецизираме присъствието си в интернет".

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от Investbook