Investbook

Понеделник - петък, 20 часа

Водещ: Александър Костадинов

81% от бизнеса в България очаква ръст през 2017

Дарина Пенева, Stanton Chase, в Investbook, 08.02.2017

Дарина Пенева, управляващ директор Stanton Chase. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Дарина Пенева, управляващ директор Stanton Chase. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

За трета поредна година топ мениджърите определят като най-развиваща се аутсорсинг индустрията. Отново има последователност и при подреждането на второто и трето място - те се заемат от IT и телекомуникациите. Това каза Дарина Пенева, управляващ директор Stanton Chase, в предаването Investbook на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Велко Каменов. Гостът коментира данните от шестото издание на проучването на нагласите на топ мениджърите в България, провеждано от Stanton Chase.

"Интересен скок се наблюдава при индустриалните предприятия, които също се възприемат като индустрия, която доста се развива. През 2014 само 9% са считали тази индустрия за бързоразвиваща се".

81% очакват ръст на бизнеса през 2017, сочат данните на компанията. Такъв е и процентът на мениджърите, които заявяват, че възнамеряват да наемат нови хора в екипа си, сподели гостът. 

Какви са рисковете, които споделят топ мениджърите в България? Кои са секторите, които се задъхват, заради липса на кадри? Спада ли интересът на инвеститорите към България в областта на аутсорсингът? Кои са секторите, в които мениджмънтът среща най-големи трудности с намирането на кадри?

Целият разговор вижте във видеото:

 

Последни новини
Още от Investbook