Investbook - архив

Понеделник - петък, 20 часа

Водещ: Александър Костадинов

Какво свърши предишният парламент за бизнеса

Красимир Дачев, собственик на Свилоза, Investbook, 27.01.2017

Красимир Дачев, собственик на Свилоза. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Красимир Дачев, собственик на Свилоза. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Политическата класа няма искането и вътрешната убеденост за премахване на пречките пред бизнеса и икономиката. Това коментира собственикът на Свилоза Красимир Дачев в ефира на Investbook с Велко Каменов. 

По думите му работодателите от няколко години говорят за разрешителните режими, които достигат над 2500. "Ако се приеме принципа на "мълчаливото съгласие", 90% от хранителната среда за корупцията ще бъде премахната", посочи Дачев.   

Собственикът на Свилоза коментира също текущите и бъдещите проекти на компанията. В процес на развитие са пет проекта, като с изготвянето на анализите са ангажирани няколко чуждестранни големи компании, посочи той.  

"Миналата година приключихме строителството на станция за омекотена вода, както и строителството на подстанция. Тази година компанията има намерение да направи реконструкция на содокотела и увеличи неговия обем, да направим голям котел за биомаса, с което цели постигането на енергийна независимост", обясни той.  

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от Investbook