Investbook - архив

Понеделник - петък, 20 часа

Водещ: Александър Костадинов

Рекламодателите в България все още не инвестират активно в сериозно съдържание в интернет

Радослав Бимбалов, съосновател и управляващ директор на рекламна агенция The Smarts, Investbook, 25.01.2017

Радослав Бимбалов, рекламна агенция The Smarts. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Радослав Бимбалов, рекламна агенция The Smarts. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

В последните 10 години дигиталната среда промени изцяло отношението между рекламата и нейния потребител. Ако допреди потребителят беше зрител, сега той вече е участник. Това коментира съоснователят и управляващ директор на рекламна агенция The Smarts Радослав Бимбалов в предаването Investbook с Велко Каменов. 

Експертът коментира и тенденцията на изместване на рекламите от дигиталното пространство към телевизионното такова. "Трябва да опитаме да използваме синергията между медиите, която съществува в потреблението на хората, и да създаваме кампании, които много добре работят заедно в тези медии", смята той.  

По думите му рекламодателите в България все още се страхуват да участват по-активно в създаването на сериозно съдържание в интернет заради липсата на прогнозируемост относно възръщаемостта от подобна инвестиция. 

Рекламната индустрия в България през 2017 трябва да е готова да реагира много бързо, смята Бимбалов. Това означава, че маркетинг средата трябва да създава специалисти, които са настроени да рискуват и експериментират, посочи той. 

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от Investbook