Investbook - архив

Понеделник - петък, 20 часа

Водещ: Александър Костадинов

Възможна ли е директна обратна връзка потребител – фермер

Светлин Попов и Милен Марков, основатели на AgroRegal, Investbook, 19.01.2017

Светлин Попов и Милен Марков, основатели на AgroRegal. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Светлин Попов и Милен Марков, основатели на AgroRegal. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Има ли надежда за по-високи приходи за малките играчи в агросектора и за по-ясен произход на земеделските продукти за клиентите? Отговорът на тези и други въпроси дадоха Светлин Попов и Милен Марков, основатели на AgroRegal - нова платформа, свързваща директно клиенти с производители, в студиото на предаването Investbook на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Велко Каменов ,.

„Платформата стартира на 15 ноември и досега има доста добър отзвук. Осъществяването на идеята се оказа доста трудно, а и тогава нямаше толкова развити био магазини. Беше трудно да се намери селскостопанска продукция от малки производители, отгледали със собствен труд своята продукция“, сподели Марков.

„Идеята на платформата е да свързва малките земеделски производители с хората, които искат да купят храна, която знаят, че е произведена натурално. Целта е когато се влезе в сайта да се види къде има такава продукция, на каква цена е тя, както и да се направи връзка с производителя, за да се извърши покупка и да се отиде на място, за да се види как е произведена тази продукция“, каза от своя страна Светлин Попов. Според него предимството на AgroRegal е, че за разлика от други подобни сайтове, тук не се заплаща комисионна, тоест няма оскъпяване на продукцията, а цената е на единица обява.

„Стремим се да запазим максимална част от добавената стойност от произведената продукция при производителя. Интересът ще е взаимен. От една страна купувачите са заинтересовани и искат да стигнат сами до производителя, т.е. разходите за логистика ще бъдат поети от тях. От друга страна малките фермери могат да определят сами цените си“, коментира Милен Марков.

Повече за идеята, стояща зад създаването на AgroRegal, както и какви са целите и плановете за развитие на платформата вижте във видеото: 

 

Последни новини
Още от Investbook