Investbook

Понеделник - петък, 20 часа

Водещ: Александър Костадинов

Рекламата във видеата във Facebook вече е възможна

Експертът по социални мрежи Александър Богоявленски в Investbook, 10.01.2017

Експертът по социални мрежи Александър Богоявленски. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Експертът по социални мрежи Александър Богоявленски. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Google и Facebook държат близо 60 на сто от приходите в сектора на онлайн рекламата. През 2017 едва ли ще видим промяна в тази тенденция, тъй като и двете компании работят активно върху разширяването на портфолиото от услуги и формати, които предлагат. Може би ще станем свидетели на флуктуации между доминиращата позиция на Google и изпреварващата позиция на Facebook. Това обяви експертът по социални мрежи Александър Богоявленски в ефира на Investbook с водещ Велко Каменов по Bloomberg TV Bulgaria.

Той коментира и новината, че Facebook ще даде възможност за реклама на видеата, които се споделят в социалната мрежа. Засега рекламите ще са с продължителност по 10 и 15 секунди. През следващите месеци тя ще бъде увеличена. Богоявленски заяви, че целта на компанията с този ход е да настигне You Tube.

Според експерта това действие първоначално ще срещне обратна реакция от страна на потребителите, но "след това новата услуга ще трябва да узрее и от страна на компанията, докато успее да напипа пулса на потребителите". 

Какво да очакваме за Microsoft и Yahoo?

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от Investbook