Investbook

Понеделник - петък, 20 часа

Водещ: Александър Костадинов

Как изглежда бъдещето на бизнес анализите

Мъри Иванов, основател на Metrilo, Investbook, 04.01.2017

Снимка: Justin Chin/Bloomberg Снимка: Justin Chin/Bloomberg

Какво кара един млад български предприемач да се завърне от САЩ и да основе компания за бизнес анализи? Какви са последните тенденции в областта на бизнес анализите и управлението на връзки с клиентите в електронната търговия? Отговори на тези и редица други въпроси дава основателят на Metrilo Мъри Иванов в предаването Investbook с водещ Велко Каменов.

За мен София е страхотно място както за живот, така и за бизнес. Перфектно балансиран град, пълен с професионалисти във всички сфери, като стигането до тях е лесно, резюмира причините за завръщането си в България Иванов. 

“Metrilo се крепи на страстта да помагаме на нашите клиенти. Работим с малки до средни бизнеси от целия свят, които продават онлайн. Например клиент ни е кафене в Бостън, което продава кафе онлайн, един от големите ритейлъри в Индия за намалени смартфони и таблети, работим с всякакви хора, продаващи собствени продукти от всякакъв тип. Това, което ги свързва е, че са предприемачи като нас, че са изключително заети, че имат нужда данните да им помагат да управляват бизнеса си по-добре“, казва още Мъри Иванов.

 „Конкурираме се директно с много на брой компании, само последните три месеца изникнаха осем нови конкурента. Хубавото в тази индустрия е, че все още няма лидер на този пазар и ние работим в посоката да станем такъв лидер“, представя целите си той.

 Пазарът в България е малко по-различен от този в целия останал свят. В онлайн сайтовете има огромен трафик, хората гледат много, но много малка част от тях купуват“, отчита Иванов.

По думите на Мъри Иванов в България съществуват условия за финансиране на бизнеси в начален етап, а нормативната база не е толкова лоша, колкото мнозина казват. „Оправданието на някои хора, че няма кеш вече не е валидно“, смята основателят на Metrilo, добавяйки, че плановете за развитие на компанията включват увеличение на приходите от 500%.

 Повече за спецификата на бизнес анализите, плановете за развитие и предизвикателствата в сектора вижте във видеото:

Последни новини
Още от Investbook