Investbook - архив

Понеделник - петък, 20 часа

Водещ: Александър Костадинов

Как да се справим с недостига на IT кадри на пазара на труда

Калоян Манолов, оперативен мениджър, и Ивайло Вътовски, маркетинг експерт в Code Agents, Investbook, 20.12.2016

Калоян Манолов, оперативен мениджър, и Ивайло Вътовски, маркетинг експерт в Code Agents. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Калоян Манолов, оперативен мениджър, и Ивайло Вътовски, маркетинг експерт в Code Agents. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Нов стартъп в IT сферата ще оптимизира какво се случва на пазара и ще подпомага намирането на най-подходящия работодател спрямо очакванията и текущите нужди на IT специалистите. Как можем технологично да измерим и оптимизираме процеса по повишаване на производителността и удовлетвореността на IT кадрите? Това коментираха оперативният мениджър Калоян Манолов и маркетинг експертът Ивайло Вътовски от Code Agents в предаването Investbook с Велко Каменов по Bloomberg TV Bulgaria. 

Оптимизирането е насочено към хората, които ще сменят работата си или ще търсят да променят настоящата си позиция, обясни Манолов.  

Той отбеляза още, че по данни на Българската асоциация на софтуерните компании 2/3 от компаниите очакват ръст между 10-50% на приходите следващата година. 

„Ние търсим компания за кандидата, а не му предлагаме определена позиция. Опитваме се да намерим най-добрата компания за него, а не му предлагаме просто обява и позиция в компанията Х, защото той просто отговаря на този профил", коментира от своя страна Ивайло Вътовски.

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от Investbook