Investbook

Понеделник - петък, 20 часа

Водещ: Александър Костадинов

Конкурсът за най-добри директори за връзка с инвеститорите поощрява лидерството в професията

Даниела Пеева, председател на УС на АДВИБ, Investbook, 09.12.2016

Даниела Пеева, председател на УС на АДВИБ. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Даниела Пеева, председател на УС на АДВИБ. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

За втора поредна година АДВИБ награждава най-добрите директори за връзка с инвеститорите. Конкурсът е мястото, където могат да бъдат поощрени добрите практики и лидерството в професията. В същото време това събитие е пример за останалите експерти да повишат своето ниво. Това коментира председателят на УС на АДВИБ Даниела Пеева в предаването „В развитие“ с Велко Каменов по Bloomberg TV Bulgaria.

За да се отговори на инвеститорското доверие, би следвало да се повишават и стандартите за разкриване на информация. Макар че корпоративните ръководства не разкриват по-голям обем информация, в същото време се наблюдава повишаване на качеството на разкриваната информация в много от големите компании, което е положителен сигнал, коментира тя.

Пеева открои още някои позитивни тенденции, свързани с развитието на професията в страната. Всички компании, които се листват на БФБ заявяват интерес за присъединяването си към професионалната общност на директорите за връзка с инвеститорите, посочи тя.   

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от Investbook