Investbook

Понеделник - петък, 20 часа

Водещ: Александър Костадинов

Virtual Broker вече е част от програмата на Startupbootcamp

Александър Джоганов от Virtual Broker, Investbook, 30.11.2016

Александър Джоганов от Virtual Broker. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Александър Джоганов от Virtual Broker. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Virtual Broker е вече част от програмата на Startupbootcamp – един от трите основни акселератора за стартъпи в света. Компанията е първата в България и Източна Европа, достигнала до подобно високо равнище. Това заяви Александър Джоганов от Virtual Broker в предаването Investbook с Димитър Вучев по Bloomberg TV Bulgaria. 

Той коментира и състоянието на застрахователния сектор на фона на престоящите резултати от стрес тестовете. „Не мисля, че има нещо толкова притеснително, което да доведе до голям стрес на пазара. От една страна, този бизнес е строго регулиран, а от друга – българският застрахователен пазар е сравнително ясен, а именно - той е част от източноевропейските пазари, където моторният бизнес е преобладаващ", отбеляза Джоганов. 

Повод за оптимистични нагласи относно резултатите от стрес тестовете на застрахователния пазар са и липсата на големи природни бедствия през последните 2 години, както и наличието на достатъчно добри резерви с оглед на данните, публикувани от КФН.

Джоганов изрази обаче притеснение, свързано с "навлизането за поредна година във войната на цената на гражданска отговорност" – нещо, което се наблюдава много отдавна и за което трябва да бъде намерено решение.  

Вижте повече във видеото:

 

 

Последни новини
Още от Investbook