Investbook

Понеделник - петък, 20 часа

Водещ: Александър Костадинов

Професията трейдър е забулена в митове в България

Метин Исметов, Profit Point, Investbook, 29.11.2016

Генералният директор за Profit Point Метин Исметов Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Генералният директор за Profit Point Метин Исметов Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Докато в Лондон и Франкфурт професията трейдър е една актуална професия, то в България тя е забулена в митове. Това заяви генералният мениджър на Profit Point за България Метин Исметов в Investbook с Димитър Вучев. Исметов говори за алтернативното обучение и по-специално образователната мисия на неговата фирма в сферата на финансовите пазари. 

Нашият акцент пада върху това да преподаваме и обучаваме хора на това, което правим ежедневно и разбираме най-добре, като целта ни е да даваме винаги актуална информация, каза Исметов. От информацията, която работи днес, но няма да работи утре, ние нямаме нужда, допълни той, подчертавайки, че няма нужда също така от преподаване на работещото вчера знание, но днес - не

По думите му, интересът към курсовете на Profit Point расте. В началото се сблъсквахме с негатива и незнанието на хората, докато сега сами питат кое как става, въпреки че за сега го правят плахо, каза генералният мениджър на Profit Point. 

Според него, в рамките "на година - две това ще бъде съвсем обикновена професия, при която няма да има съмнение дали я има и дали пазарите работят". По-важният въпрос, изникващ при повечето хора е как да изкарат пари от там, добави Исметов. 

Вижте целия разговор!

 

Последни новини
Още от Investbook