Investbook

Понеделник - петък, 20 часа

Водещ: Александър Костадинов

За мен всяко предприемачество е социално

Тихомир Недев в Investbook, 28.11.2016

Тихомир Недев, предприемач. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Тихомир Недев, предприемач. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Развитие на стартъпите и на млади предприемачи, става модерно и част от културата на обществата в световен мащаб и България просто се включва в този тренд. Това каза предприемачът Тихомир Недев, съоснователят на Print3D, в предаването Investbook на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Димитър Вучев. 

По думите на Недев развитието на един стартъп трудно може да се случи единствено в България, защото "пазарът ни е доста малък". Гостът обясни, че един от основните принципи на предприемачеството е, че локалното мислене не е задължително, а трябва да се мисли глобално – да се цели глобалният пазар, за да има бързо и експоненциално развитие.

"За хубавите проекти и идеи винаги има пари. Не смятам, че задължително трябва да се ограничаваме с финансиране, идващо от България или от Европа. Има инвеститори в цял свят, които са готови да инвестират. Естествено, трябва да се има предвид, че те имат определени изисквания. Не бива да имаме негативна нагласа, когато ни откажат финансиране, въпреки че нашият проект е нашето бебе и ние много си го обичаме. Трябва да имаме предвид, че инвеститорите имат определени изисквания и рамка, в които бизнесите трябва да попадат". 

"Моята визия за социално предприемачество не съвпада с останалите", каза още Недев. "Не искам да разделям социално от друго предприемачество – за мен всяко предприемачество е социално. С моята дейност искам да подобря живота на много хора, да ги докосна с нещо". 

Какво представлява новия проект, по които работи предприемачът - диспенсър за алкохол с мобилни плащания? Какво е визията на Недев за бъдещето на чат-бота и 3D принтерите?

Вижте целия коментар:​

 

Последни новини
Още от Investbook