Investbook

Понеделник - петък, 20 часа

Водещ: Александър Костадинов

Политическата немощ на Европа не ѝ позволява да се справи с бежанската криза

Милен Керемедчиев, бивш заместник - външен министър, Investbook, 28.11.2016

Бежански деца в лагер във Феникс, Аризона, САЩ Снимка: David Paul Morris/Bloomberg Бежански деца в лагер във Феникс, Аризона, САЩ Снимка: David Paul Morris/Bloomberg

Нито един световен лидер не си позволява да говори на ЕС като Реджеп Ердоган. Това заяви бившият заместник - министър на външните работи Милен Керемедчиев в Investbook  с Димитър Вучев. С него не може да се преговаря, допълни той, позовавайки се на непрестанно нарастващите му искания.

По думите му при ЕС има дисбаланс между политическата немощ и техническата готовност на Съюза да се справи с бежанската криза. Ако всяка страна отделяше най-малко 2% от БВП за отбрана, Европа щеше да е в състояние да се справи с бежанците, каза Керемедчиев. 

Междувременно, в последните няколко години Русия стана непреодолим фактор в решаването на проблемите в Близкия Изток, което частично беше породено от грешките, които администрацията на Обама допусна там, каза Керемедчиев. Поради това в момента всеки новоизбран западен лидер търси близки връзки с Русия, добави той. 

Вижте повече!

 

Последни новини
Още от Investbook