Investbook - архив

Понеделник - петък, 20 часа

Водещ: Александър Костадинов

Как ще се отразят реформите в Индия върху цената на златото

Пазарен коментар на Владимир Сиркаров, 25.11.2016

Владимир Сиркаров, пазарен анализатор. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Владимир Сиркаров, пазарен анализатор. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Златото влиза в полезрението в контекста на сериозното си понижение. Това каза пазарният анализатор Владимир Сиркаров в предаването Investbook на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Димитър Вучев.

Факторите са много – от една страна изборът на Тръмп, още по време на предизборната битка бяха доста поляризирани мненията на инвеститорите, каза Сиркаров. "Имаше много големи флуктуации и на златото, и на среброто. От друга страна е факторът Федерален резерв и вероятността скоро да видим повишение на лихвите, а това евентуално ще засили долара, което допълнително ще отслаби златото".

Графика: Цена на златото. Изночник: Bloomberg Terminal

„Извън често коментираните фактори, които влияят върху златото, има един много интересен акцент в картината, който не е достатъчно коментиран, но според някои анализатори е ключов – евентуалното блокиране на вноса на злато в Индия. Това може да доведе до тотален срив на златото – дори да достигне до 200 долара за тройунция“.

Какво кара Индия да предприеме подобни действия? Какви ще са последствията?

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от Investbook