Investbook

Понеделник - петък, 20 часа

Водещ: Александър Костадинов

Български колекционер закупи бутилка уиски за 65 000 лв.

Милослав Хугасян, бранд мениджър на Макалън в България, Investbook, 23.11.2016

Мирослав Хугасян, бранд мениджър на Макалън в България. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Мирослав Хугасян, бранд мениджър на Макалън в България. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Кристалният декантер с 65-годишно уиски The Macallan VI "Peerless Spirit" става част от уиски колекцията на българин. В края на октомври традиционно за пета поредна година се проведе Whiskey Fest Sofia в България, на който представихме бутилката, но всъщност успоредно с това вече се водеха преговори за нейната продажбата. Това коментира бранд мениджърът на Макалън в България Милослав Хугасян в предаването Investbook с Димитър Вучев по Bloomberg TV Bulgaria. 

В последните години инвестицията в уиски започна да става все по-популярна, посочи той. The Macallan е водеща марка в колекционерските уискита и e най-колекционираното уиски. Това е една от причините, поради които не срещнахме особено затруднение в продажбата на 65-годишното уиски. 

През 2010 одитът на шотландско уиски във Великобритания на т.нар. вторичен пазар показва, че през този период са били продадени около 5 хил. бутилки на търгове и аукциони, докато през 2016 се очаква тази цифра да бъде 55 хил. бутилки. В стойност ръстът варира от около 1,2 млн. паунда до 12 млн. паунда.

Вижте повече във видеото:

 

 

Последни новини
Още от Investbook