Investbook

Понеделник - петък, 20 часа

Водещ: Александър Костадинов

Турция се превърна в хъб за медицински туризъм

Хасан Асланюреги, Университетска болница Yeditepe, Investbook, 17.11.2016

Хасан Асланюреги, Университетска болница Yeditepe. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Хасан Асланюреги, Университетска болница Yeditepe. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Технологичният напредък в Турция и връщането на много турски лекари от обучение в чужбина допринесоха за превръщането на страната в хъб за медицински туризъм. Това коментира Хасан Асланюреги от Университетска болница Yeditepe в ефира на Investbook с Димитър Вучев по Bloomberg TV Bulgaria. 

По думите му основните конкурентни пазари на Турция са Барбадос и Бразилия в областта на пластичната хирургия, Белгия - при ортопедичните процедури, Индия, Виетнам, Сингапур и Корея в областта на трансплантациите. 

Напредъкът на Турция по отношение на медицинските услуги се дължи на стратегията на правителството и ръста на субсидиите за здравеопазване в страната, отбеляза още той. 

През следващото десетилетие интегрираното здравеопазване ще става все по-популярно и ще видим повече съвместни проекти, смята Асланюреги. 

Според него България трябва да се опита да задържи специалистите в страната, инвестирайки много повече в здравеопазване и образование. 

Вижте повече във видеото:

 

 

Последни новини
Още от Investbook