Investbook - архив

Понеделник - петък, 20 часа

Водещ: Александър Костадинов

Chivas The Venture търси социални предприемачи

Предприемачът Боян Бенев в Investbook, 16.11.2016

Предприемачът Боян Бенев. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Предприемачът Боян Бенев. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Chivas The Venture е уникален по рода си в България проект и сред малкото в света, които се занимават със социално предприемачество. Той привлича всякакъв вид екипи и компании с продукт, услуга, програма или приложение, които носят обществена полза. Това коментира предприемачът Боян Бенев в ефира на Investbook с водещ Димитър Вучев по Bloomberg TV Bulgaria.

Крайният срок за кандидатстване е 1 декември. Ще бъде избран един финалист, който следващото лято ще отиде на световен финал в САЩ, където ще се бори с предприемачи от още 30 държави за общ награден фонд от $1 млн.

"Много е позитивно, че се представяме толкова добре в нова среда като социалното предприемачество", коментира Бенев. По думите му причината за това е фактът, че през последните години има бурно развитие на технологиите в България и това насърчава хората да се включват в тази сфера. 

"Много съм щастлив от факта, че вече имаме компании в България, които преди 5-6 години започнаха от един малък екип и една идея, намериха си финансиране и спечелиха клиенти. Следващата стъпка е да видим примера на компании, които успешно стигат до печалба и до по-значителен растеж", каза още предприемачът. 

Вижте целия разговор във видеото:

 

Последни новини
Още от Investbook