Investbook

Понеделник - петък, 20 часа

Водещ: Александър Костадинов

Какви са перспективите пред засекретените бизнес комуникации

Стефан Чеканов, изп. дир. на Brosix, Investbook,14.11.2016

Сбирка от кабели за пренос на данни Снимка: Jasper Juinen/Bloomberg Сбирка от кабели за пренос на данни Снимка: Jasper Juinen/Bloomberg

Едно от важните неща за бизнеса е да няма изтичане на информация в неговата комуникация - например технологии, в процес на разработка, както и договори и документи, а при публичните потребителски приложения за комуникация липсваше това ниво на сигурност.  Това заяви изпълнителният директор на Brosix Стефан Чеканов в Investbook с Димитър Вучев. Затова и ние решихме да направим такова приложение, защото видяхме, че има нужда, добави той. 

Неговата компания оперира в Пловдив от десет години насам. От тогава насам са се променили значително функциите, които предлагаме, каза Чеканов. Докато в началото приложението имаше само чат опция и такава за изпращане на определени файлове, към днешна дата сме добавили възможност за видеоразговор и мобилна версия, допълни той. 

Нашият пазар е практически целият свят, като 80% от поръчките ни идват от чужбина, а преобладаващите  - от САЩ и Канада, каза изпълнителният директор на Brosix.  По думите му, конкуренцията му, въпреки ожесточена, не е устойчива, тъй като "много фирми се появяват и изчезват", добавяйки, че напоследък Microsoft  прави сериозни стъпки за навлизане в нишата.  

Според Чеканов предимството на неговото приложение спрямо имейлите е бързината и увеличения капацитет за пренос на данни. Докато писането на имейл отнема известно време да се изпрати, чрез нашето чат приложение това става моментално, а същевременно не можеш да изпращаш големи файлове през електронната поща, а при нас това става за няколко минути, каза изпълнителният директор на Brosix.

Вижте повече!

 

Последни новини
Още от Investbook