Investbook - архив

Понеделник - петък, 20 часа

Водещ: Александър Костадинов

Колко голяма е ролята на психологията в инвестирането

Георги Ангелов, Карол, Investbook, 10.11.2016

Мениджърът "Бизнес развитие" в Карол Георги Ангелов Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Мениджърът "Бизнес развитие" в Карол Георги Ангелов Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Едва 2-3% от спекулативните трейдъри са в състояние да правят пари дългосрочно. Това заяви мениджърът "Бизнес развитие" в Карол Георги Ангелов в Investbook с Димитър Вучев. Карол ще присъства на Investor Finance Forum, който ще се проведе на 18 ноември в Интер Експо Център.

Препъникамъкът е именно начинът, по който хората вземат решения, каза Ангелов. Една голяма част от хората не са в състояние да разберат механизма, по който тяхното състояние работи, допълни той. 

По-голямата част от инвестиционните решения се вземат по навик, каза Ангелов. Вашето функциониране се дължи на т. нар "подсъзнателни програми", допълни той, подчертавайки, че те са били сформирани най-вече в ранно детство от родители и близки и познати.

Уви, тези програми, поставени да работят в състояние на стрес, какъвто го има на пазарите, водят до нерационални решения, заяви мениджърът "Бизнес развитие" в Карол. Добрата новина е, че тези програми подлежат на промяна, подчерта той. 

Вижте повече!

 

Последни новини
Още от Investbook