Investbook - архив

Понеделник - петък, 20 часа

Водещ: Александър Костадинов

България е на световната карта на предприемаческата екосистема

Деница Симеонова, ABLE и Кирил Петков, Proviotic, Investbook, 09.11.2016

Говорителите в стартъп конференция в САЩ Снимка: Tony Avelar/Bloomberg Говорителите в стартъп конференция в САЩ Снимка: Tony Avelar/Bloomberg

Централноевропейските стартъп награди е събитие, което цели да промотира и насърчи предприемаческия дух и да отличи компаниите, които вече правят нещо отличително в България. Това заяви Деница Симеонова от Асоциацията на българските лидери и предприемачи (ABLE) в Investbook с Димитър Вучев.

Заедно с преприемача Кирил Петков тя говори за събитието, обединяващо Полша, Чехия, Сърбия, Словения, Хърватия, Румъния, Унгария и България, и което ще се проведе на 14 ноември в София Тех Парк от 19 часа. За първи път тази година България има организация, партньор в събитието, в лицето на ABLE, каза Симеонова. 

В състезанието заявиха участие 200 кандидати, от които отсяхме 42 компании и от тях оценихме кои да бъдат победители във всяка една от категориите, каза Петков. Такива компании са Imaga, която изкарва информация от снимки и Creo, които правят боя, превръщаща стените в бели дъски, допълни той. 

На 1 декември в Любляна ще се проведе регионалният финал на Централноевропейските стартъп награди, каза Симеонова. Компаниите, заели първи места в България ще могат да отидат там, за да видим как стои България на фона на останалите ѝ съседи, допълни тя. 

По думите на Петков България е на световната карта на предприемаческата екосистема. Като пример за това той дава чужденци от съседните страни, които преценяват, че ще е по-добре да създадат стартъпа си в България, отколкото в собствените си страни.

Чуйте повече!

 

Последни новини
Още от Investbook