Investbook

Понеделник - петък, 20 часа

Водещ: Александър Костадинов

Влиянието на политическия риск върху икономиката

Пазарен коментар на Кузман Илиев, 07.11.2016

Пазарният анализатор Кузман Илиев. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Пазарният анализатор Кузман Илиев. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Ако погледнем как медиите в чужбина следяха предизборната ситуация в България, ще видим, че анализаторите навън чертаят разделителни линии и казват, че тези избори са знакови, защото могат да променят геополитическата ориентация на България. Това каза пазарният анализатор Кузман Илиев в предаването Investbook на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Димитър Вучев. Това, че от обърната на Запад, българската политика може да се обърне на Изток притеснява инвеститорите в контекста на обострените в последно време отношения Изток-Запад, добави Илиев. 

"Страхът от политическа нестабилност обикновено е свързан със страх от популизъм и липса на защита на частната собственост – национализации, високи данъци, големи харчове".

Имаме увеличен политически риск и увеличен риск България да не може да си плаща кредитите, каза още Илиев.

Какво е значението на факта, че България има валутен борд в подобна политически нестабилна среда? Какво е влиянието на търговските санкции върху икономическата и политическа обстановка?

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от Investbook