Investbook

Понеделник - петък, 20 часа

Водещ: Александър Костадинов

Ailyak - от гаражен бизнес до промишлено производство

Георги Христов, Ailyak Craft Beer, Investbook, 7.11.2016

Основателят на Ailyak Craft Beer Георги Христов Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Основателят на Ailyak Craft Beer Георги Христов Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Традиционните бири не са толкова богати на аромати като крафт бирата, а масовите бири почти не можем да ги различим на вкус. Това изтъкна като основно предимство на крафт бирата основателят на Ailyak Craft Beer Георги Христов в Investbook с Димитър Вучев, където говори и за компанията си. 

Първо беше на котлони вкъщи, след това на газов котлон на балкона, после закупихме много добра германска машина, а сега сме на индустриално производство, каза Христов. Когато се преместихме в Гърция целта беше да използваме много по-качествени машини, за които не е нужно за заплащаме огромни разходи във вид на дълготрайни активи, допълни той. 

Идеята беше да варим висококачествена бира от ден първи, каза основателят на Ailyak. Не можем да правим скъпа бира, която няма качество, категоричен беше Христов. 

Христов оприличи крафт бирата "на средно между бира и вино", въз основа на богатия набор от аромати и вкусове, който е присъщ за Дионисиевата напитка. По думите му, бирата се продава добре, въпреки цената, защото е много качествена по подобие на скъпите вина, които също не страдат от липса на почитатели. 

Вижте повече във видеото:

 

 

Последни новини
Още от Investbook