Investbook

Понеделник - петък, 20 часа

Водещ: Александър Костадинов

LifeChanger повишава финансовата грамотност на младите хора

Венцислав Арнаудов, HR мениджър на MetLife, и Светослава Стоянова, Мениджър Връзки с обществеността на Junior Achievement Bulgaria, Investbook, 04.11.2016

Снимка: Victor J. Blue/Bloomberg Снимка: Victor J. Blue/Bloomberg

LifeChanger е съвместен проект между MetLife Bulgaria и Junior Achievement Bulgariа, който предоставя знания на младите хора във финансовата сфера. Какво представлява проектът и как може да се подобри финансовата култура на младите хора коментираха HR мениджърът на MetLife България Венцислав Арнаудов и мениджърът Връзки с обществеността на Junior Achievement Bulgaria Светослава Стоянова в ефира на Investbook с Димитър Вучев по Bloomberg TV Bulgaria. 

Програмата „Разумни финанси“ се представя в клас от доброволци от Metlife България, които добавят своя професионален опит от ежедневната практика. "В първата година на проекта стартирахме с 80 ученици, във втората с над 400, а тази година – с над 500 в 6 български града", коментира Стоянова. 

Тя сподели, че след провеждането на първото издание участниците в проекта са повишили финансовата си грамотност с над 20%, а във второто издание на проекта - с над 50%. 

По думите на Венцислав Арнаудов образователната програма също е разширила и обхвата си. През тази година ще бъде извършено първото изследване за България, занимаващо с финансовата уязвимост на българските семейства. Проучването ще има за цел да представи устойчивостта на българските домакинства по отношение на финансовите компетенции, а именно – как семейства реагират на ситуации, в които имат проблеми с паричната ликвидност, каква е тяхната нагласа спрямо дълга и вземането на кредит и др. 

Вижте повече във видеото:

 

 

 

 

Последни новини
Още от Investbook