Investbook

Понеделник - петък, 20 часа

Водещ: Александър Костадинов

Татяна Дончева: Няма богата държава без върховенство на закона

Кандидатът за президент на Коалиция Движение 21-НДСВ в Investbook, 02.11.2016

Татяна Дончева, кандидат за президент на коалиция Движение 21 и НДСВ. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Татяна Дончева, кандидат за президент на коалиция Движение 21 и НДСВ. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Президентската институция може да отключи промени в България, които никоя друга институция не може разкрие. Това каза кандидатът за президент на Коалиция "Движение 21-НДСВ" Татяна Дончева в ефира на Investbook с Димитър Вучев по Bloomberg TV Bulgaria. 

По думите ѝ върховенството на закона и състоянието на съдебната система са от особено ключово значение за деловия живот в страната. "Няма богата държава без върховенство на закона и абсолютно налагане на правила", каза Дончева. 

Държавният глава трябва да се ангажира със съдебната реформа, смята Дончева. С екип от юристи трябва да се изготви модел на съдебната система в законопроект, с което да се приеме свикването на Велико народно събрание и да се отмени неговия институт, поясни още кандидат-президентът. 

Дончева посочи и някои други основни приоритети на кандидат-президентската двойка на Коалиция "Движение 21- НДСВ", а именно - образование и култура. "Образованието и културата смятаме да обявим за национален приоритет и да направим всичко за осигуряване на поне двукратно по-голямо финансиране в следващия бюджет", отбеляза Дончева. 

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от Investbook