Investbook

Понеделник - петък, 20 часа

Водещ: Александър Костадинов

Дълговите неволи на Аржентина

Пазарен коментар на Владимир Сиркаров, 27.10.2016

Владимир Сиркаров, пазарен анализатор. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Владимир Сиркаров, пазарен анализатор. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Дванадесет години Аржентина е под едно популистко управление. Бяха взети много грешни решения, особено по отношение на управлението на дълговете на страната, но има наченки на подобряване. Това каза пазарният анализатор Владимир Сиркаров в предаването Investbook на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Димитър Вучев. "Усеща се, че инвеститорите гласуват доверие на Маурисио Макри, който пое кормилото на управление на Аржентина от декември миналата година, въпреки че продължават сериозните проблеми".

„Съотношението дълг – БВП се увеличава до 50, а през миналия декември бе 43. В същия момент виждаме осезаемо понижаване по доходностите по цялата крива на доходността. Виждаме, че всички матуритети се подтискат надолу“.

Виждаме, че има доста чужди инвеститори, които започват все повече да участват на пазара на дълг на Аржентина. Това определено е „глътка въздух“ за Макри и за цялостната му визия за реформа на публичните финанси – опит за стопяване на вече хроничните дефицити, каза още Сиркаров.

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от Investbook