Investbook

Понеделник - петък, 20 часа

Водещ: Александър Костадинов

Привлекателността на долара дава индикации за повишение на лихвите в САЩ

Борислав Алендаров, трейдър и ментор в Profit Point, Investbook, 26.10.2016

Борислав Алендаров, трейдър и ментор в Profit Point. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Борислав Алендаров, трейдър и ментор в Profit Point. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Намесата на централните банки е един от основните фактори, които създават сериозната волатилност на пазарите. Това каза трейдърът и ментор в Profit Point Борислав Алендаров в предаването Investbook с Димитър Вучев по Bloomberg TV Bulgaria. 

По думите му фундаменталните фактори са определящи за движението на пазарите в дългосрочен план. Когато става въпрос за вземане на краткосрочни трейдинг решения обаче, фундаменталните фактори играят роля от гледна точка на това дали биха създали по-голяма или по-малка волатилност, отбеляза още трейдърът. 

"От известно време се наблюдават покупки на долари на валутните пазари, което е индикация, че големите пазарните участници за момента залагат на вдигане на лихвите в САЩ", коментира още Алендаров. Той открои и други привлекателни активи за инвеститорите в момента, а именно - петролът и златото. "Визирайки силата на долара към момента, не мисля, че в краткосрочен и средносрочен план бихме очаквали големи движения нагоре при златото", прогнозира трейдърът. 

Вижте повече във видеото:

  

 

Последни новини
Още от Investbook