Investbook - архив

Понеделник - петък, 20 часа

Водещ: Александър Костадинов

Yeditepe навлиза на българския пазар

Хасан Асланюреги в Investbook, 19.10.2016

Хасан Асланюреги, директор Дирекция международни услуги в Университетска болница Yeditepe. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Хасан Асланюреги, директор Дирекция международни услуги в Университетска болница Yeditepe. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Едно от предимствата на турското здравеопазване е, че имаме много опитни лекари. Конкурираме се с Израел по отношение на стволовите клетки. В много хирургични случаи ние се конкурираме с германските хирурзи. Не само българи, но и много пациенти от други съседни страни идват в Турция, за да бъдат оперирани там, вместо в родните си страни. Това каза Хасан Асланюреги, Университетска болница Yeditepe, в предаването Investbook на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Димитър Вучев.

"Турция се превърна във важен играч в здравеопазването. Много турски лекари, които са били обучени в САЩ и Европа се върнаха в страната и работят в момента там. Освен това в Турция има много инвестиции. Огромни средства се влагат, за да разполагаме с най-новите технологии в медицината. Цялата тази технология и завърналите се специалисти дадоха своя принос за това Турция да се превърне в желана дестинация за здравеопазване. Като наши съседи и българите осъзнаха тази промяна в реалността и в момента има много българи, които пътуват до Турция".

На въпроса какво очаквате да постигнете чрез навлизането си на българския пазар Асланюреги заяви, че целта на университетската болница е не да се състезава за отнемане на пациенти от българската система, а да се включи в самата система на здравеопазването в България. "Търсим сътрудничество, партньорство, искаме да доведем тук наши лекари, които съвместно да провеждат лечение на пациенти, а също така да се включим и в образователната, и в хуманитарната система".

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от Investbook