Investbook

Понеделник - петък, 20 часа

Водещ: Александър Костадинов

Как се справя България с опазването на околната среда?

Изпълнителният директор на БалБок Инженеринг Ралица Ангелова в Investbook, 06.10.2016

Изпълнителният директор на БалБок Инженеринг Ралица Ангелова. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Изпълнителният директор на БалБок Инженеринг Ралица Ангелова. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Общото количество опасни отпадъци, което се образува в България, е сравнително малко, а разнообразието е голямо и това е сериозна бариера пред инвестирането в технологии и прилагането им тук в страната. Това заяви изпълнителният директор на БалБок Инженеринг Ралица Ангелова в предаването Investbook с водещ Димитър Вучев по Bloomberg TV Bulgaria. 

Компанията е носител на приза "Иновативно предприятие за 2014" заради изградената система за събиране на опасни битови отпадъци директно от домовете на потребителите или чрез мобилни събирателни пунктове. Първоначално тя се прилага в Столична община, а сега и във Велико Търново, Сливен, Пловдив и други.  

"Възможностите за реализиране на приходи от опазването на околната среда не са само за фирмите, които предоставят такива услуги, а за абсолютно всички предприятия, защото доброто управление на отпадъците е част от доброто управление на предприятията. Квалифицираните еколози са много важни за всяка една индустрия и тяхната роля трябва да получи висока оценка. В България определено има едно недооценяване на важността на тази дейност по отношение на общия успех на компаниите", подчерта Ангелова. 

По думите й другото предизвикателство е невъзможността контролните органи да създадат необходимата конкуренция, която да доведе до нови технологии и подобряване на качеството на услугите при намаляване на цените. 

Вижте целия разговор във видеото:

 

Последни новини
Още от Investbook