Investbook - архив

Понеделник - петък, 20 часа

Водещ: Александър Костадинов

По-лесно ли стават жертви на икономически трусове луксозните имоти

Надежда Захариева, мениджър "Ексклузивни проекти" в Unique Estates, Investbook, 5.10.2016

Луксозен мезонет в Шанхай, Китай Снимка: Kevin Lee/Bloomberg News Луксозен мезонет в Шанхай, Китай Снимка: Kevin Lee/Bloomberg News

Обикновено луксозният сегмент при недвижимите имоти рядко претърпява сериозни трусове и динамики на пазара както масовия сегмент. Това заяви мениджърът "Ексклузивни проекти" в Unique Estates Надежда Захариева в Investbook с Димитър Вучев. Това е така, първо, защото той заема много малък дял от пазара на недвижими имоти, както и тъй като е сегментиран по определени райони - в големите градове и крайбрежието, допълни тя. 

Специално за софийският пазар мога да кажа, че дори и през най-голямата криза този сегмент не отбеляза някакви трусове и особено големи спадове както се случи в други сегменти, каза Захариева. Дори и сега ръстовете не са големи, а плавни, добави тя. 

Главният определящ фактор на един луксозен имот е местоположението, каза Захариева. Дори и ако построите луксозна къща на изоставено място, без нужната прилежаща инфраструктура това няма как да е луксозен имот, допълни тя.

Чуйте повече!

 

Последни новини
Още от Investbook