Investbook

Понеделник - петък, 20 часа

Водещ: Александър Костадинов

Порочните схеми за печелене на пари във футбола

Владимир Сиркаров в Investbook, 04.10.2016

Владимир Сиркаров, пазарен анализатор. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Владимир Сиркаров, пазарен анализатор. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Схемите във футбола, свързани с мениджърските комисиони и разпределянето на „баницата“ през мениджърите, понякога са съвсем легални. Просто намират вратички в законодателството. Това каза пазарният анализатор Владимир Сиркаров в предаването Investbook на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Димитър Вучев.

“Футболът е една огромна бизнес индустрия, в която се въртят милиарди. Договорът за телевизионните права за английската висша лига за следващите три години възлиза на 5,1 млрд. паунда“.

ФИФА се опитва да парира корупционните практики във футболните клубове и да делегира права на националните асоциации, като английската, които да регламентират и регулират бизнеса около трансферите, каза Сиркаров.

„Тези асоциации трябва да бъдат посредници и да гарантират прозрачното случване на тези процеси, и опита за данъчни заобикаляния, и натиска върху футболистите и върху цели клубове“.

Проблемите около мениджърите и ролята им в покупко-продажбата на играчи не засягат само прикриването на данъци, а излиза отвъд финансовия елемент, въпреки че финансовият елемент е движещата сила, каза още Сиркаров.

Какви са петте основни схеми за „правене на бизнес“ с покупко-продажба на футболисти?

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от Investbook